Hoofdpagina

Uit wintersport-gebieden.com

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Welkom op wintersport-gebieden.com

De wintersport vakantie is zoals elk jaar enorm populair bij een groot deel van de Nederlandse bevolking. Veel mensen reizen dan ook in de winter af naar landen als Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland om te genieten van de heerlijke sneeuw. In deze landen bevinden zich veel skigebieden waar men terecht kan voor een uitstekende vakantie.

Maar welk gebied sluit nou het beste aan bij uw persoonlijke wensen? Om hier achter te komen dient u natuurlijk het een en het ander te weten van een skigebied.

Hier op wintersport-gebieden.com komt u een hoop informatie te weten over de meest populaire skigebieden die er in Europa te vinden zijn.

Een wintersportgebied uitzoeken

Bij het regelen van uw wintersport vakantie is het gebied waar u wilt verblijven een van de belangrijkste factoren. Wanneer u nog niet zeker weet waar u op wintersport wilt gaan dan zult u een keuze moeten maken uit de beschikbare wintersport gebieden die er zijn. Hierbij doet u er verstandig aan om te kijken naar een aantal belangrijke zaken zoals:

  • aantal kilometer piste
  • soort gebied (ervaren skiers, beginners)
  • het soort liften
  • mogelijkheden voor verblijf

Skien in Oostenrijk

Oostenrijk is een populair land wanneer het gaat om skigebieden. Vele Nederlanders trekken jaarlijks naar Oostenrijk om op de latten te staan. Er zijn ontzettend veel skigebieden te vinden in Oostenrijk waar u terecht kunt wanneer u een ervaren skier bent (zoals Solden), maar ook gezinnen kunnen hier meer dan prima terecht voor een prachtige vakantie. Oostenrijk biedt een goede combinatie van sportiviteit en gezelligheid en daarom gaat meer dan de helft van alle wintersporters in Nederland naar Oostenrijk. De connectie tussen de skigebieden is ook erg goed in Oostenrijk en hierdoor zijn er zelfs een aantal mega gebieden ontstaan.

Skien in Frankrijk

Frankrijk is net als Oostenrijk een erg populair land wanneer het gaat om de wintersport. Hier zult u grote en uitgestrekte skigebieden vinden met enorm veel pistes. Dit zorgt ervoor dat u veel afwisseling heeft tijdens uw vakantie en dan de mogelijkheden eindeloos zijn. De Franse wintersport plaatsen zijn tevens erg modern en hierdoor kunnen de liften u tot grote hoogtes brengen. Doorgaans kunt u vanuit uw chalet of appartement direct de piste op, zoals in Les_Trois_Vallees, wat natuurlijk ideaal is. De prijzen in Frankrijk kunnen af en toe aan de hoge kant zijn maar u krijgt er dan ook kwaliteit voor terug.

Skiën in Zwitserland

Ook in Zwitserland kunt u meer dan prima terecht voor een prachtige ski vakantie. Hier vindt u vele skigebieden in de uitgestrekte alpen bijvoorbeeld. Het landschap is er ronduit prachtig en dat ziet u direct terug in de wintersport gebieden. De gebieden in Zwitserland zijn allemaal enorm modern en hierdoor geniet de wintersporter des te meer van zijn/haar wintersport vakantie. Voor de apres ski kunt u wellicht beter naar Oostenrijk of Frankrijk gaan maar wanneer u puur een wintersport liefhebber bent dan is Zwitserland zeer zeker een goede optie. Ook snowboarders zullen Zwitserland een uitstekende locatie vinden aangezien ze hier hun hart op kunnen halen. Denk bijvoorbeeld eens aan Zermatt in het zuiden van Zwitserland.

Persoonlijke instellingen